Ampersand Music

The Guru Guru

BIO

Sinds 2012 handelt The Guru Guru in Borderline Rock. Denk: een leadvocal in een veelkleurige dwangbuis, opgejaagd door koortsige gitaren en een stuiptrekkende ritmesectie. Met blik op oneindig worden de regeltjes van de indie-math-psycho-noise herschreven, hetgeen resulteert in weerspannige songs die bij momenten verrassend lekker binnenglijden. Hun dope halen ze bij dezelfde dealer waar ook METZ, Pere Ubu, Deerhoof, The Jesus Lizard en Melt-Banana kind aan huis zijn.

Live is The Guru Guru een must see, getuige hun doortocht op onder andere Sziget, Pukkelpop, Incubate, Ancienne Belgique en Rock Herk. Terwijl de energie van het podium komt gegutst balanceert frontman Tom op het randje van een theatrale psychose – zoals een spast die met een scheermesje een ajuin pelt, in snikken uitbarst en schuimbekkend het publiek de schuld geeft.
"The Guru Guru is het muzikale equivalent van vingers in het stopcontact en dat ongelooflijk leuk vinden..."
Na een knappe eerste EP en 7 inch is het nu eindelijk gelukt om die knetterende vibe in een album te vatten. Met Wouter Vlaeminck aan de knoppen (zie ook Raketkanon, Kapitan Korsakov, ...) werd de ziel van The Guru Guru ontleed in tien tracks, tien schizofrene verhalen, gaande van troebel donkergrijs naar verblindend fluo. Debuutplaat PCHEW nu uit.

HIGHLIGHTS

- Sziget, Budapest (Hu)
- ArcTanGent, Bristol (Uk)
- Ment, Ljubljana (Slo)
- Monkey Week, Seville (Spa)
- Incubate, Tilburg (Hol)
- Pukkelpop, Hasselt (Be)
- Rock Herk, Herk-de-Stad (Be)
- EU tour 2017
- Artist in Residence in 'Het Depot', Leuven.
- ★★★★ reviews by Focus KnackCutting EdgeDansende Beren ...