Ampersand Music

The Deaf

Vorig jaar november releasde The Deaf (Den Haag – NL) haar tweede album in samenwerking met label V2 Records. Sindsdien zit alles in een stroomversnelling en ook België lijkt de band ontdekt te hebben.

De band heeft in eigen land al een behoorlijke reputatie opgebouwd en verkoopt er de ene na de andere club uit. Ook festivals als Lowlands, Parkpop, Zwarte Cross en Paaspop laten zich veroveren door de band’s vurige live performance en sterke songs, maar ook over de grens weet de band te overtuigen: SXSW festival (Texas, USA) wordt twee keer op een rij aangedaan en ook Duitsland (o.a. Reeperbahn Festival), Rusland en Italië krijgen ervan langs. Clem Burke (Blondie) oordeelt na het zien van hun show op het SXSW festival 2010 in Austin (Texas): “Awesome band! He’s a combination of Pelle Almqvist, Wilco Johnson and Pete Townsend… All rolled into one”.

Ook in België zijn ze aan een felle opmars bezig, zo stonden ze oa. op het podium van Groezrock, Sjock-Festival, Het Depot, Villa Pace, Play-festival (muziekodroom) … telkens ging het dak-er-af en er werden ondertussen al heel wat zieltjes gewonnen. De energie van 50 ft Combo in combinatie met de genialiteit van The Hives. It’s an experience. It’s loud! It’s dirty! THE DEAF!

Klinkt als: The Black Keys / The Hives / Dr. Feelgood.